Премахване на мравуняци

МРАВКИТЕ СА НЕУМОРИМИ НАШЕСТВЕНИЦИ

Мравките, особено ‚фараоновите‘, често намират удобно местообитание близо до хорските прагове, врати и прозорци и нахлуват неканени в жилищното пространство. Веднъж вътре е трудно да ги изгониш.

За разлика от другите вредители, унищожаването на „разхождащите се“ из дома ви мравки, съвсем не е достатъчно за да се отървете от тях. Т.е. колкото и да ги пръскате това няма да унищожи гнездото, където се намира царицата. За да спрете мравешкото нашествие трябва да се справите с нея и това може да стане само когато мравките й донесат отровена храна или я заразят с особено токсични за мравките съединения, които позволяват на мравките да достигнат обратно до мравуняка преди да умрат, предизвиквайки верижна реакция.

КАК ДА УНИЩОЖИМ МРАВКИТЕ

За постигането на това се използват професионални инсектицидни препарати, които имат бързо и ефикасно действие, без да са опасни за хората и обитателите на жилището, но са същевременно много токсични за мравките. Препаратите се нанасят по ‚пътечките‘ на мравките и там където те намират храна в дома.

Мравуняците обикновено са добре скрити, а често в една сграда има няколко колонии, което прави само третирането с безразборно пръскане неефективно. Професионалната обработка изисква комбинирано третиране с пръскане и поръсване на цялата сграда и близките площи. Специално внимание се обръща на стрехите, гаражите, фуги и цепки, от където пътищата на мравките обикновено минават. Препаратите имат постепенно действие, ефектът се усеща още през първите няколко дена и проблемът изчезва до седмица, максимум две. 

Имате въпроси? Говорете с нас на 0888 9929 80 или 0700 20 025 (на цената на един градски разговор). Ние от PestCare ще имаме грижата да ви избавим от тях преди да са превзели дома ви. Предлагаме бърза и достъпна услуга в цялата страна.