Премахване на гнезда на оси

Премахване на гнезда

ОСИТЕ СА ОПАСНИ ЗА ХОРАТА

В природата около 5000 вида оси. Повечето са кротки вегетарианци и спомагат, наред с пчелите за опрашването на растенията. Някои оси живеят самостоятелно, а други в големи колонии, достигащи до 10-15 хиляди екземпляра.

От последните няколко подвида като Обикновената жълта оса са намерили добра среда за развитие сред хората и присъствието им създава опасна и рискована среда. За разлика от пчелите, те не умират, когато жилят защото имат остро жило, лесно проникващо в кожата и лесно измъкващо се от там. Те изграждат гнезда от сдъвкана дървесина  и примесвайки я с тяхната слюнка създават хартиеподобна материя.

Осите са лесно раздразнителни и бързо се групират, когато са атакувани. Ако ги сравним с другия близък вид – пчелите, осите са като акулите спрямо делфините – по-големи, хищни и много по-опасни.

През зимата всички оси умират с изключение на царицата, която изпада в хибернация и когато се събуди през пролетта започва да създава безполови работнички, които бързо строят гнездото и се грижат за следващите поколения. По-късно царицата създава мъжки и други царици, които ще преспят следващата зима за да създадат собствен осарник  недалече от първия. Така за няколко години може да се наблюдава геометрично нарастване на броя на осите.

Осите градят гнездата си близо до хората, често на самите сгради избирайки закътани и топли места. Те могат да бъдат под стрехи, под покрива, но също така вътре в абсорбатори и други скрити места. Ужилванията им представляват реална опасност за живота на хора които са чувствителни към токсините и дори здрав човек може да умре ако е ужилен повече пъти. Осите стават особено агресивни в края на лятото, когато случаите на ужилвания се увеличават значителнo.

КАК ДА УНИЩОЖИМ ОСИТЕ

Предупреждаваме всички клиенти да стоят на дистанция от гнездото и да не предприемат никакви мерки, които да водят до активиране на насекомите. Това може да доведе до фатални последствия. Премахване на гнездо на оси изисква специализирана подготовка и професионална лична защита. Облечени в защитно облекло ние ще извършим цялостно пръскане на целия терен и ще премахнем гнездото.

В някои случаи, когато осарника е недостъпен третирането се извършва с препарат, който работи на изпарения и действа постепенно. В този случай са необходими до три отделни третирания за да постигне желания ефект.

От ключово значение е бързата реакция, когато има подозрения за гнездо. Осарниците се разрастват бързо и се размножават, с възможност да достигнат до стотици гнезда в една сграда. Затова не отлагайте да потърсите помощ за борба с вредителите. Ние от PestCare ще имаме грижата да ви избавим от тях преди да е станало по-лошо. Предлагаме бърза и достъпна услуга

Recent Posts

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *