Дървеници

ДЪРВЕНИЦИТЕ СА МАЙСТОРИ НА КРИЕНЕТО

Дървениците са кръвосмучещи насекоми, които се хранят нощем. Техните ухапвания са неприятни и болезнени, могат да причинят тежки алергични реакции, но добрата новина е, че не пренасят опасни заболявания, както например е при  кърлежите. Те са кафяви кръгли насекоми с дължина между четири и пет милиметра при възрастните дървеници

Дървениците се разпространяват от хората, които ги пренасят с вещите и покъщнината си. Разпространението им не е пряко свързано с хигиената, дървениците се срещат по-често в местата с по-гъсто население. Дървениците прекарват повечето време в тъмни и скрити места като матраци и цепнатини в стените.

Макар, че дървениците са познати на човечеството от хиляди години, след 1990г. се отбелязва зачестяване на случаите. Причините са неясни, но теориите включват увеличение на пътуванията , повишена обмяна на стари мебели и развитие на резистентност у насекомите към пестицидите.

ДЪРВЕНИЦИТЕ В ДОМОВЕТЕ

Дървениците могат да съществуват поединично, но са склонни да се събират, след като се установят на дадено място. Макар, че са паразити, те прекарват само малка част от жизнения си цикъл, физически прикрепени към гостоприемника. След като дървеницата се нахрани, насекомото се крие някъде в близост до “гостоприемника” си. Те формират зони до леглото или дивана наречени депа, където са събрани възрастни, млади насекоми и яйца. Тези места могат да бъдат навсякъде – в мебели, в леглото, в електрическите контакти, в лаптопите и дори в превозните средства. Въпреки, че човекът е предпочитаният „гостоприемник“, дървениците могат да оцелеят паразитирайки върху домашни животни като кучета и котки. Затова, ако имате съмнение, че Вашия дом или офис има дървеници, не се колебайте! Свържете се с нас, ние осигуряваме ефективно унищожение на дървеници.

БОРБА С ДЪРВЕНИЦИТЕ

Борбата с дървениците е много трудна, защото насекомите могат да оцеляват до една година без храна, скрити на тайни места из помещенията и вещите. За ефективно решение на проблема, пръскането против дървеници е препоръчително да се извършва от специалисти с професионална техника.

ОПАСНОСТНОСТТА ОТ ДЪРВЕНИЦИТЕ

Дървениците са голямо неудобство. Веднага след като влязат във Вашия дом, те започват да се размножават и могат да бъдат изключително трудни за отстраняване. Хората се чудят колко  трябва да бъдат притеснени, ако имат дървеници в дома си. Ето отговорите, които търсите.

ПРЕНАСЯТ ЛИ БОЛЕСТИ ДЪРВЕНИЦИТЕ?

В миналото се е смятало, че дървениците пренасят болести и заразяват хората. Проучвания обаче показват, че няма преки доказателства, които свързват дървениците с пренасянето на болести. Това може да дойде като облекчение за мнозина, но дървениците могат да създадат различни проблеми, като обриви, сърбещи и неприятни усещания по тялото.

КАКВИ СА ОПАСНОСТИТЕ?

Дървениците хапят и смучат кръв.  При наличие на по-голям брой дървеници, ухапванията могат да стигнат до 500 за една вечер. Първоначално, ухапванията са безвредни, но могат да причинят дразнене на кожата. Много хора започват да чешат ухапванията си, което води до инфекция. Това важи особено за децата, които са оставени без надзор. За тези, които имат чувствителна кожа, ухапванията могат да предизвикат по-тежки реакции като обриви или копривна треска. Дори ако ухапванията не водят до инфекция, наличието на дървеници може да доведе до повишен стрес, тревожност и безсъние. Може да е трудно да намерите почивка, било то психически и физически, поради постоянните ухапвания.

ОТСТРАНЕТЕ ПРОБЛЕМА

Необходими са само 4 седмици дървениците да пораснат напълно. Макар че, в началото може да изглежда само като неудобство, ситуацията ще се влоши с появата на повече насекоми в различни части на дома. Като експерти по унищожение на дървеници, ние препоръчваме да проверите дали наистина тези вредители са се настанили във Вашия дом и съответно  да предприемете правилните стъпки.  Ако откриете дървеници третирането на жилището и пръскането против дървеници трябва да започне възможно най-скоро.

 

Recent Posts

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *