Защо имаме хлебарки?

Защо имаме хлебарки?

Какви са причините да има много хлебарки във Вашия дом или офис? Често хората ще кажат, че това е въпрос на хигиена. Но дали наистина е така?

Съвсем вярно е, че ако в помещенията има оставена храна това е покана за хлебарките, но има други важни причини свързани със самото място на което живеете.

АКО ЖИВЕЕТЕ НА ТОПЛО И ВЛАЖНО

Макар, че има стотици видове хлебарки, всички предпочитат топло и влажно място. Те произлизат от южните страни и не могат да оцелеят в студения климат. Затова ги има само там, където целогодишно условията са подходящи. Или казано по български  – където има централно парно в блокове и големи административни сгради.

АКО ЖИВЕЕТЕ/РАБОТИТЕ В ГОЛЯМА СГРАДА

Ако живеете в апартамент или работите в офис с много хора, независимо колко чисто го поддържате, има вероятност да имате хлебарки. Те пълзят из цялата сграда и все някъде намират храна и вода, които са им достатъчни, за да оцелеят. Ако живеете в къща, проблемът е много по-лесен за решаване. Изключение прави, ако къщата е стара или лошо подържана, тъй като гниещото дърво е отлична храна за хлебарките. Тези вредители са изключително трудни за убиване, затова ако имате съмнение за тяхното наличие във Вашия дом, възползвайте се от нашата услуга за унищожение на хлебарки и ще получите гарантирано спокойствие.

КАК ХЛЕБАРКИТЕ ВЛИЗАТ В ДОМА ВИ

Поради малките си размери хлебарките се възползват от всяка цепка в стената, дупка в пода, тръби, отдушници, всичко, което влиза и излиза от Вашия дом. Ако забележите, че хлебарките се появяват от едно и също място, проследете надолу по стената или пода и сигурно ще намерите цепката, през която минават.

ХЛЕБАРКИТЕ ЯДАТ (ПОЧТИ) ВСИЧКО

Създадени да оцеляват, те са способни да се хранят с почти всичко органично включително битова тъкан (килими, черги, покривки, торби) и стари кашони с които са пълни българските тавани и мазета. Затова, поддържането на чистотата на тези помещения е от огромно значение в борбата срещу хлебарките.

ВАЖНО Е ДА Е ЧИСТО

Неизчистените повърхности и оставената непокрита храна са основна причина за появата на хлебарки в дома Ви. Прибирайте храната, почиствайте кухненските повърхности и прахосмучете подовете редовно.

КАК ДА ГИ ИЗГОНИМ

Преди да се заемем с хлебарките в дома е необходимо да направим опит да спрем притока отвън като запушим цепките и дупките, от където минават. Има места в дома, където не можем да направим това, но там можем да сложим лепящи капани за хлебарки, които да ги ловят незабавно щом влязат.

КАК ДА ГИ ИЗЧИСТИМ

Най-лесният и ефикасен начин е да повикате специалисти, които да извършат професионално пръскане против хлебарки. Ако предпочитате да се справите сами има няколко препарата, които ще осигурят желания резултат, а именно – унищожение на хлебарки. Трябва да се пръска старателно и повсеместно. Тук можете да прочетете за нашите статии за пръскане против хлебарки в офиса, в дома, във входа и във бизнес помещения.

Имате въпроси? Говорете с нас на 0888 99 29 80 или 0700 20 025 (на цената на един градски разговор)

Recent Posts

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *