ддд фирма pestcare.bg

Кога е правилният момент за дератизация?

Pest care – ДДД фирма винаги на правилното място, в правилното време

Едно от важните правила за постигане на желания ефект от процедурите, извършвани от ДДД фирма, е осъщестяване на процеса в най-подходящия момент. Установяването на необходимостта от дезинфекция, дезинсекция или дератизация, изготвянето на план за интензивност на приложение на препаратите и изборът на правилен период от годината за изпълнение на плана са част от компетенциите на специалистите от Pest care.

Злото никога не спи!
Противно на очакванията ни, че масовото нашествие на неприятели е само през топлите месеци от годината или пък през някои влажни сезони, при вредните гризачи ситуацията е съвсем различна.
Зимата е един от най-пасивните сезони както за хората, така и за животните. Под наслов „Природата спи през зимата“ ние очакваме нейното пробуждане и през първите пролетни дни – разлистването на дърветата, появата на буболечки и мухички, изникването на млада, зелена трева. Но за всеобща изненада, през цялото време докато ние очакваме природата да се пробуди, вредните гризачи изобщо не са заспивали. Тези неприятни нашественици са изключително устойчиви и това им позволява да са активни през всички сезони на годината. Въпреки че размножаването им не се случва през зимата, те са умножили популацията си многократно през останалата част от годината, защото имат много висока размножителна способност. И така… през зимата вече са достатъчно много, за да могат да нанесат необратими щети!

Защо Pest care препоръчва дератизация дори и през зимата?

Мишките и плъховете са животни, които живеят в много близък контакт с хората и успяват да достигнат дори и до труднодостъпни места. Едновременно с това, те се хранят безразборно и имат силно нехигиеничен начин на живот, което ги прави не само голяма напаст за човека, но и вредител, който е опасен за здравето. Силно приспособими и много, много упорити, вредните гризачи напълно опонират на останалите видове животни и са активни дори и  през зимния период. Това е и основна причина, поради която ние от ДДД фирма Pest care препоръчваме дератизацията да се извършва целогодишно.

Умножили популацията си многократно през лятото, те започват да нанасят щети по всяко място, до което се докоснат! Предприемането на нулеви мерки срещу техните многобройни групи застрашава не само човешкото здраве, увеличавайки вероятността за заразяване с инфекциозни болести, но и представлява реална заплаха от увреждане на природни ресурси и фирмени инвентари:

  • Мишките и плъховете са способни да нанесат мащабни щети както на посевите по полетата, така и на съхранени зърнени храни в складови помещения;
  • В процес на търсене на храна, мишките и плъховете успяват да достигнат до запаси от храна за селскостопанските животни, като създават опасност не само от увреждане и унищожаване на храната, но и от заразяването и с болести, които могат да бъдат пренесени върху добичетата;

Пренебрегването на целогодишната активност на мишките и плъховете и предприемане на дератизация само в определени периоди задъбочава проблема с вредите, които създават. Обърнете се към Pest care  за изготвяне на професионален план за действие срещу вредните гризачи, доверете се на опитните специалисти, за които унищожаването на мишки и плъхове не е предизвикателство, а бързо достижима цел!

Интересни факти за мишките и плъховете – защо ДДД фирма Pest care ще се справи с вредните гризачи по-добре отколкото ние сами вкъщи:

  • Плъховете могат да паднат от 15 метра височина без изобщо да се наранят;
  • Имат отлично развити умения по рождение за скачане, плуване, копаене и катерене – могат да се покатерят по гладка вертикална повърхност без да изпитат затруднение!
  • Правят скок до 1м вертикално и над 1м хоризонтално;
  • Копаят дупка в земята до 90 см на един дъх!
  • Успяват да изгризат както кабели и меки материали, така и алуминий, гума, пластмаса и бетон!
  • Когато намерят нова храна, плъховете изпращат най-възрастния или най-младия от групата „да дегустира“ и изчакват няколко дни след приема на храната, за да видят резултатите. Чак след това се хранят и те.

Recent Posts

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *