пест кеър еоод - ддд фирма

Кои гризачи са най-активни през зимата?

Лесно е да се предположи, че студът през зимата може да поддържа броят на гризачите контролиран. В крайна сметка плъховете, както много други гризачи, изпадат в зимен сън, нали? Не, те не почиват през зимните месеци и в непримирими условия. Докато по-голямата част от дивите животни до голяма степен не виреят в студено време,  гризачите може да са сериозен проблем.

Зимата е натоварен сезон за вредителите. Гризачите са най-активни, за да намерят топлина през студените месеци. Слушайте за шум в стените и внимавайте за изпражнения или сдъвкани опаковки от храна, намерени в стаи, където не сте оставяли храна.

Местата, където най-вероятно има мишки, са кухнята, мазето близо до пещта или гаража, складове, производства, административни помещения, където те могат да се стоплят.

Една мишка тежи само около 28 грама, така че бързо губи телесната си топлина. Тъй като пещта и кухнята често са само на няколко метра една от друга, за мишката е лесно да грабне храна от кухнята и да се приближи до пещта.

Повечето мишки в дивата природа не се размножават през по-студените месеци, но имат много бърз цикъл на размножаване, когато са активни. Обикновената домашна мишка например, има типичен гестационен цикъл от около 21 дни. Всеки път, когато женска мишка ражда, тя може да има от 3 до 14 мишки, но обикновено са средно около 6 до 8.

Това означава, че мишките могат да се превърнат в голям проблем доста бързо, ако решат да започнат да се размножават във вашия дом.  Хората не трябва да се тревожат за това през по-голямата част от годината, проблемите започват от есента и продължават до началото на пролетта.

Повечето гризачи ще продължат да живеят на открито, освен ако не намерят път в дома ви. Тъй като мишките в дивата природа обикновено се размножават само през по-топло време, техният брой всъщност е по-висок през пролетта и лятото. Причината да ги виждаме по-малко в домовете си по това време е, че има много източници на храна и подходящи температури навън през тази част от годината.

Защита на дома ви от мишки и гризачи

Първата ви защита срещу проблем с мишки и гризачи във вашия дом включва изолиране на всички възможни отвори. Това означава да затворите входните точки в дома си, където вредителите могат да проникнат. Броят на гризачите ще бъде значително по-малък в дома ви, ако положите усилия да се предпазите от самото начало.

Много от тези вредители влизат в дома ви през есента и зимата. Трябва да запечатате дупките и входните точки, които може да имате около дома си, но мишките и гризачите ще започнат да се насочват към дома ви веднага щом температурите навън започнат да падат.

Мишките са целогодишни вредители

Тъй като източниците на храна започват да се изчерпват в дивата природа, мишките и гризачите ще започнат да се опитват да проникнат в дома ви, за да намерят храна и подслон за зимата. Ето защо може да изглежда, че има по-голям брой мишки и гризачи през зимата.

Има различни капани и примамки, които можете да използвате, за да уловите мишки и гризачи в дома си, но гризачите могат да бъдат едни от най-трудните вредители, от които да се отървете. Затова препоръчваме да наемете професионална ДДД фирма, която може да извърши дератизация и да разреше този проблем. Мишките и гризачите са предимно нощни животни, така че рядко ще ги видите, а дори да го направите, ще се скрият веднага

Това прави улавянето им трудно, тъй като неправилно поставеният капан може да даде малко или никакви резултати. В допълнение към това намирането и запечатването на дупки около дома ви може да бъде досаден и скъп процес, ако не знаете какво правите. Поради тези причини наистина препоръчваме да се обърнете към фирма за борба с вредителите, ако имате проблеми с мишки или гризачи.

Гнездене

След като плъховете са избрали сграда, в която да се предпазват от студа и са натрупали храна, те се фокусират върху изграждането на дом за себе си. Домовете за гризачи не изглеждат добре. Вместо внимателно сплетени клонки, те са неприятни купчини унищожени материали, които гризачите събират отвсякъде.

Те използват различни видове гнезда, за да им е удобно през зимата и да не замръзнат.

Домашните мишки, както подсказва името им, търсят подслон в създадени от човека структури. Вътре те търсят по-малки гнезда, за да могат да останат на топло.

Другата причина, поради която мишките не спят зимен сън, е, че са намерили начин да пестят енергия. Те използват местата си за гнездене, за да съхраняват храна. Ако намерите гнездо на мишка, може да откриете, че има например големи количества зърно.

Мишките са социални животни и като такива те се скупчват заедно при по-ниски температури, за да останат топли. Гнездата на мишките обикновено имат повече от един обитател и по този начин те се топлят взаимно.

Това, което ще забележите при плъховете, е, че за тях не става въпрос за материалите, от които е направено гнездото. За плъховете е важно да намерят топли, необитаеми места, които са защитени от хищници. И какво по-добро пространство от комерсиалните и жилищните сгради?

Тази зима не позволявайте на гризачите да притесняват вас, вашето семейство и вашия бизнес. Свържете с нас за да унищожите напълно плъховете и мишките на изключително достъпни цени. Обадете ни се днес!

Recent Posts

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *